10 tips för att packa smartare

1. Gör en lista för din packning. Utgå från klimat, aktiviteter och behov under resan.

2. Ta med så mångsidiga plagg och skor som möjligt. Det vill säga försök packa sånt
som du enkelt kan variera.

Sottcay-packningstips

Sottcay Companion packpåse

3. Stoppa dina skor i skopåsar. Så de inte smutsar ner din övriga packning.

4. Rulla dina kläder så skrynklas de inte lika lätt. Packa strykfria naturmaterial som ull och silke.

Sottcay packtips

sottcay-packningstips-1

5. Packa kategorivis det vill säga underkläder, överdelar, stickat och nederdelar för sig i packpåsar. Vanliga plastpåsar går förstås lika bra. Detta underlättar att du har god översikt över det du har med dig och skapar mindre oordning i väskan under resans gång. Att ha sina prylar i packpåsar är också skönt om du behöver öppna din resväska på flygplatsen eller i hotell-lobbyn så har du översikt men vad du har packat är inte synligt för andra.

6. Samla smutstvätten i en lukt och fuktresistent påse på en gång i resväskan så håller dina andra kläder fräschören.

7. Lägg de tyngsta sakerna närmast hjulen om din resväska har sådana.

8. Banta necessären till det som är nödvändigt. Nödvändigt apotek, hud och hårvård på mindre flaskor alternativt färre flaskor till flera ändamål, tandvård och makeup. Lägg det mest nödvändiga i handbagaget men glöm inte att vätskor bara får fraktas i flaskor om max 100 ml och i återförslutningsbar påse (finns på flygplatsen).

Sottcay-packningstips
9. Handbagaget ska innehålla de uppenbara nödvändigheterna som pass, mobil, pengar och biljetter. Men det är också bra med extra underkläder och ett helt ombyte utifall bagaget försvinner. Liten necessär med tandborste, fuktkräm för händer och ansikte, våtservetter och ett snack är också skönt att ha med sig. Allt detta förutom den nödvändiga förströelse för långa resdagar.

10. I handbagaget lägger du också allt som du tycker är för värdefullt för att inte själv ha koll på som smycken, klockor, surfplattor, kameror och laptops.

Reser du med tåg eller bil så kan man också tänka i termer av handbagage. Vad ska vara lättillgängligt och vad är viktigt och värdefullt?

Ha en fin semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *