SOTTCAY ÄR ETT JÄMTLÄNDSKT
FAMILJEFÖRETAG

Sottcay skapades under en utlandsresa.

Sottcay skapades under en utlandsresa.

Vi upplevde det svårt att hålla god ordning på våra kläder, att dom minsta barnens kläder packades i vår väska var ytterligare en utmaning, rent och smutsigt blandades snabbt och efter någon dag var dom minsta sakerna som borta. Det kändes som en repris från tidigare resor. Dessutom tog vi fel resväska från transportbandet på flygplatsen! Det blev startskottet för Sottcay. Ursprunget till namnet Sottcay har en egen historia, det kommer ur förnamnen på alla i familjen. Sibelius. Oliver, Tyra, Tilda, Christian, Angelica, Ylva. Sen att det låter som suitcase var nog bara en tillfällighet.

Sottcay med säte i Jämtland är ett familje ägt företag där ägaren och grundaren Christian Sibelius tillsammans med designern Johan Åkerström har skapat ett innehåll till bolagets idéer. Målgruppen omfattar företag, affärsresenärer, familjer och ungdomar som lockas av mode och design.
Sottcay utvecklar nya sätt att packa strukturerat i vardagen. Våra produkter ska antingen bidra till struktur eller kunna personifieras. Utöver Companion serien utvecklar företaget även en serie resväskor, Sottcay Print, där möjligheten till personifiering är primärt.

I visionen ingår även ytterligare serier av packpåsar, messenger bags samt necessärer. Följ oss gärna på Facebook och Instagram.